Monitorizăm câte face guvernul din cele pe care a promis că le va face.

Realizate: 240

21.41%

Partial realizate: 189

16.86%

Nerealizate: 692

61.73%

Ultima actualizare: 20 noiembrie 2019

Cu Guvernometru, Factual și-a propus să creeze un instrument prin care cetățenii să poată urmări în ce măsură partidul aflat la guvernare duce la bun sfârșit promisiunile sale electorale și programul de guvernare cu care a fost investit de Parlament.

La fiecare rând de alegeri partidele din opoziție îi acuză pe cei care sunt la putere că nu și-au îndeplinit promisiunile. Ne dorim ca Guvernometrul să le ofere cetățenilor posibilitatea de a evalua și judeca singuri în ce măsură un partid sau un Guvern și-au dus la bun sfârșit angajamentele.

Am luat la mână atât programul electoral cât și programul de guvernare și am încercat să le spargem în măsuri cât mai simple și cât mai ușor de urmărit. Au reieșit astfel 1121 de măsuri împărține în 15 mari categorii.

Cele 1120 de măsuri sunt marcate din start ca nerealizate. Factual va urmări constant activitatea Guvernului și pe măsură ce acesta implementează programul de guvernare vom marca măsurile ca realizate sau parțial realizate. Acolo unde nu este evident de ce o măsură este doar parțial realizată, vom explica.

Uneori veți da peste un semn care indică faptul că o măsură a fost realizată din perspectiva Guvernometrului dar că, în urma unei analize făcută de experții Factual, ea nu a produs sau nu produce rezultatele anticipate.

Guvernometrul nu este un instrument actualizat în timp real. Nu avem capacitatea ca imediat ce o măsură este adoptată acest lucru să fie imediat reflectat pe Guvernometru. Întrucât proiectul este unul întreținut voluntar, iar timpul experților este deci unul limitat, vom face doar update-uri periodice pe site. Vă încurajăm, de asemenea, să ne scrieți dacă credeți că o măsură a fost implementată dar acest lucru nu este reflectat pe site.

Câteva precizări: